Vreckové svietidlo Fenix E12 V3.0 poslúži každému a bude kedykoľvek po ruke

Neveľká, nie príliš ťažká a hlavne nie drahá baterka Fenix E12 je ideálna pre každodenné nosenie a na fungovanie jej postačí jedna „tužková“ batéria. Vo svojej už tretej verzii výrazne zvýšila svetelný výkon na 200 lúmenov, dosvit na 78 metrov a maximálnu výdrž na 100 hodín. Okrem kovovej spony na zavesenie je tentoraz vybavená aj magnetom ukrytým v kovovom spínači, môže sa teda pripevniť na akýkoľvek železný podklad. Ani po vylepšeniach nijako nepoľavila z nárazuvzdornosti a vodotesnosti.

V reflektore tohto EDC (Every Day Carry) svietidla je zabudovaná dióda Luminus SST-20 a tiež TIR kolimátor, ktorý vytvára široký kužeľ svetla s dosahom až 78 metrov. Voliť je možné z troch režimov svietenia: 5 lúmenov s výdržou až 100 hodín, 30 lúmenov a 200 lúmenov. Nová generácia tohto svietidla má už i pamäť; rozsvieti sa vždy v naposledy použitom režime.

Na používanie baterky Fenix E12 V3.0. si vystačíme s ceruzkovými batériami typu AA, ktoré sú široko dostupné a lacné. V základnom balení je k dispozícii alkalická „tužkovka“, ale dá sa použiť aj nabíjateľná NiMH batéria. Ak chceme získať dlhšiu výdrž alebo odolnosť voči mrazu, môžeme tiež siahnuť po lítiovom variante, napr. Energizer L91 Ultimate Lithium.

Svietidlo váži iba 54 gramov a to už aj s alkalickou batériou. Zmestí sa do každého vrecka a okrem toho ponúka niekoľko možností dômyselného uchytenia. Je vybavená oceľovou obojstrannou sponou, s ktorou sa dá upevniť na odev, na popruh batohu a napríklad aj na šiltovku. Môže sa tiež postaviť na koncovku a svietiť ako sviečka. Je dodávaná s pútkom na zápästie a prípadne je možné dokúpiť otočný držiak na zápästie ALW-01. Vzhľadom k malým rozmerom 8,15 cm (dĺžka), 1,93 cm (priemer hlavy) a 1,74 cm (priemer tela) výrobca zvolil pohodlnejšie ovládanie koncovým tlačidlom. Nová verzia baterky Fenix E12 V3.0 má kovový spínač s integrovaným magnetom. Ten umožňuje príležitostné uchytenie na akékoľvek železné predmety a konštrukcie.

V odolnosti baterka nijako nezaostáva za so svojimi robustnejšími sestrami od Fenixu. Jej telo z leteckého tvrdeného hlinku je nárazuvzdorné a vďaka tvrdej anodizácii III. typu tiež odolné voči poškriabaniu. Vodotesnosť a prachotesnosť tohto modelu dosahuje štandard IP68, odoláva vode do hĺbky 2 metrov.

Tak kompaktná a výkonná baterka bude určite cenný spoločník pre každého. Dá sa nosiť neustále pri sebe a poslúži v najrôznejších situáciách: pri odmykaní, pri hľadaní poistiek, na večernej prechádzke so psom či na ceste z práce po slabo osvetlených chodníkoch, pri hľadaní v temných zákutiach, pri neskorom návrate z výletu, či keď si potrebujeme posvietiť na cestovný poriadok.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Vrecková baterka Fenix E12 V3.0 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 29,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Vreckové svietidlo Fenix E12 V3.0 poslúži každému a bude kedykoľvek po ruke

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >