Praktické a cenovo dostupné cyklosvetlo Fenix BC15R je užitočným sprievodcom na cestách a cyklotrasách

Predné cyklosvetlo Fenix BC15R dosahuje výkon 400 lúmenov a dosvit 78 metrov. Dá sa dobíjať cez moderný konektor USB-C. Je spoľahlivým a odolným parťákom na cesty a neuškodí mu ani prudký dážď alebo pád bicykla. Kužeľ svetla je tvarovaný tak, že efektívne posvieti jazdcovi a zároveň neoslní protiidúcich. Skvele sa usadí na riadidlách všetkých veľkostí. Jednoduchým vysunutím sa razom premení na ručnú baterku a ak bude treba, dá sa pripevniť aj na cyklistickú prilbu.

V reflektore tohto svietidla sa skrýva dióda Luminus SST-20, ktorá poskytne cyklistovi oporu pri jazde po zotmení ale aj zaistí lepšiu viditeľnosť v hustej dennej premávke. Pokiaľ postačí nízky režim 50 lúmenov, vydrží svietiť viac ako 30 hodín, čo bude na diaľkových trasách bezpečným zdrojom svetla na niekoľko nocí. Podľa svetelných podmienok je možné výkon zosilniť na 150 lúmenov, prípadne až na 400 lúmenov s dosvitom 78 metrov. K dispozícii je aj signálne blikanie obľúbené u mestských cyklistov, kde sa viditeľnosť v rušnej premávke cení zlatom. Jednotlivé režimy sa prepínajú krátkym stlačením plastového tlačidla, ktoré na vrchnej strane pohotovo nájdete aj za tmy a to vďaka červenému podsvieteniu.

Digitálna regulácia zaručuje stály svetelný výkon aj pri znižovaní napätia v batérii. Svietidlo je tiež chránené proti prehriatiu – pokiaľ sa zahreje nad bezpečnú hranicu, automaticky prepína na nižšiu výkonnostnú úroveň.

Špeciálne tvarovaná optika poskytuje efektívne rozložené svetlo so širokým periférnym osvetlením, ktoré je orientované vpred a do strán, nie však hore, takže neoslňuje ostatných vodičov a chodcov v opačnom smere. Plynulý kužeľ rovnomerného svetla predchádza únave očí.

Napájacím zdrojom je vstavaný Li-ion akumulátor s kapacitou 2600 mAh. Je vybavený ochranou proti prebitiu a úplnému vybitiu. Jeho dobíjanie konektorom USB-C je možné vykonávať kedykoľvek, netrpí pamäťovým efektom. Nabíjanie z powerbanky je možné aj počas jazdy, avšak k dispozícii bude len nízky stupeň 50 lúmenov.

Svetlo na bicykel Fenix BC15R je prachotesné a vodeodolné podľa štandardu IP66. Jeho nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 1,5 metra. Neublížia jej teda ani kolízie pri jazde, ani prudký lejak.

Na pripevnenie svetla na bicykel nie je potrebné žiadne náradie, slúži na to gumový držiak, ktorý sa dokáže prispôsobiť rôznemu priemeru riadidiel vrátane plochých aero riadidiel. Rýchloupínací mechanizmus umožňuje svetlo ľahko demontovať a použiť ho ako ručnú baterku, ktorá sa hodí pri núdzovej oprave kolesa za tmy alebo pri táborení. S dokúpeným držiakom Fenix ALD-08 sa dá model BC15R umiestniť aj na cyklistickú prilbu.

Tento nový prírastok v rodine cyklosvetiel Fenix teda poskytuje nielen potrebný výkon a dosvit, ale aj najmodernejšie technológie napájania, odolnosť a operatívnu montáž a demontáž z riadidiel, to všetko za priaznivú cenu. Vďaka ohľaduplnému tvarovaniu svetelného kužeľa je model BC15R obzvlášť vhodný pre jazdu na cestách a frekventovanejších cyklotrasách. Jazdec s ním stráca závislosť na dennom svetle pri vytrvalostných pretekoch aj pri celoročnom dochádzaní do práce.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľné cyklosvetlo Fenix BC15R je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 36,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Praktické a cenovo dostupné cyklosvetlo Fenix BC15R je užitočným sprievodcom na cestách a cyklotrasách

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >