Ultralight čelovka Fenix HM62-T sa uplatní pri večerných športoch, pri práci i v profesionálnej sfére

Parametre novinky Fenix HM62-T doslova zlákajú do terénu. Kombinácia svetelného výkonu až 1200 lúmenov a dosvitu, ktorý je možné vystupňovať na 150 metrov, znamenite vyhovuje potrebám nočného behania. K tomu prirátajme jednoduché nastavenie popruhu pomocou Sport Fit systému, nízku hmotnosť konštrukcie a jej veľmi dobrú odolnosť. Biele svetlo čelovky má navyše neutrálny odtieň, ktorý je výhodnejší do terénu, a k dispozícii je aj svetlo červené. Naviac po súhrne všetkých kvalít má svietidlo veľmi priaznivú cenu. Okrem behania sa dá využiť na bežecké lyžovanie, skialpinizmus, turistiku, rybárčenie aj speleológiu.

Svetelný tok, ktorý generuje výkonná dióda Luminus SST-40, sa dá primerane modifikovať na rôzne potreby. Tam, kde postačí slabšie osvetlenie, sa dá použiť nízky low stupeň 5 lúmenov, ktorý sa odvďačí výdržou 280 hodín. Režim 130 lúmenov je vhodný na nočný beh po lesných cestách. Jeho výdrž presahujúca 23 hodín sa vyplatí na dlhšie trailové preteky. Tam, kde je terén náročnejší, je možné výkon zvýšiť na 400 lúmenov. Pre rýchlu či presnú orientáciu, kedy príde vhod práve zvýšený dosvit na 150 metrov, je k dispozícii turbo režim 1200 lúmenov.

Neutrálny odtieň bieleho svetla s hodnotou 4000 – 5000 kelvinov je ďalším bonusom pre nočných bežcov, pretože farby v teréne podáva prirodzenejšie a kontrastnejšie. Ľahšie sa s ním rozoznajú všetky prekážky a tiež nespôsobuje takú únavu očí ako ostrejšie chladné svetlo.

Dve doplnkové diódy Everlight zase zabezpečujú červené svetlo, ktoré neruší adaptáciu očí na tmu a poslúži vtedy, keď si vystačíme s úsporným a intímnejším osvetlením. Červené LED pracujú v režimoch trvalého svietenia i signálneho blikania.

Telo svietidla je vyrobené z ľahkej magnéziovej zliatiny a vyrába sa v dvoch farebných prevedeniach – čierna a magma. Na napájanie slúži Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh. V základnom balení je tento akumulátor dodávaný vo verzií s moderným USB-C konektorom. Hmotnosť vrátane popruhu a akumulátora je iba 125 gramov. Konštrukcia čelovky odoláva bežným pádom, nárazuvzdornosť je testovaná z výšky 2 metrov, a to na všetkých šiestich stranách. Jej vodotesnosť a prachotesnosť dosahuje štandard IP68. Odolnosť čelovky sa prejavuje aj vo veľmi širokom teplotnom rozmedzí od -35 °C do 45 °C.

Popruh je zdokonalený Sport Fit systémom, ktorý spočíva v obojsmernom nastavovaní dĺžky pomocou kolieska. Utiahnutie či povolenie je možné vykonať ľahko a rýchlo jednou rukou. Okrem perforácie na odvod potu a reflexných prvkov je popruh tiež vybavený malou píšťalkou, ktorou sa dá vyslať zvukový signál v krízovej situácii. Pri športe sa hodí, že výrezy na držiaku umožňujú popruh sňať a vyprať. Smer reflektora je možné regulovať pomocou ozubeného mechanizmu v rozsahu 90°. Pri preprave vo vrecku či v batožine príde vhod možnosť elektronického uzamknutia, ktoré zabráni nechcenému zapnutiu.

Všetky uvedené prednosti nabádajú využiť túto čelovku viac než len na behanie. Preukáže dobré služby v dielni či na pracovisku, môže obohatiť výbavu policajtov, vojakov, záchranárov a na škodu nebude ani v domácnosti.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HM62-T je dostupná v dvoch farebných prevedeniach v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 75,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Ultralight čelovka Fenix HM62-T sa uplatní pri večerných športoch, pri práci i v profesionálnej sfére

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >