Nabíjateľná čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je vítaným darom pre trailových bežcov aj všestranným univerzálom

Dvojreflektorová čelovka Fenix HM65R-T V2.0 tentoraz ponúka voľbu medzi studeným a teplým svetlom. Môže dosiahnuť svetelný výkon až 1600 lúmenov a dosvit 170 metrov. Je konštruovaná z ľahkej a zároveň vysoko odolnej magnéziovej zliatiny. Popruh disponuje Sport Fit systémom, ktorý umožňuje rýchle a jednoduché upevnenie. Na scénu tak prichádza špeciálne bežecké svietidlo dobre prispôsobené náročnému pohybu v teréne, ktoré však nájde uplatnenie aj v ďalších športoch a pri pobyte v prírode.

Často používaná konštrukcia dvojitého reflektora je v tomto prípade osadená tandemom dvoch diaľkových svetiel, ktoré sa výrazne odlišujú teplotou. Hlavný reflektor osadený diódou Luminus SST-40 vysiela ostrejšie studené svetlo (5500 – 6500 kelvinov) a v prehľadnom teréne môže dosvietiť na 170 metrov. Sekundárny reflektor, v ktorom je inštalovaná dióda OSRAM GW PUSTA1.PM, vyvíja svetlo s odtieňom teplej bielej (3000 – 4000 kelvinov), ktoré lepšie preniká hmlou, dažďom a snežením.

Zatiaľ čo predošlý model HM65R-T bol vybavený širokým reflektorom s inou LED, produkujúcou odtieň neutrálnej bielej, sekundárny reflektor novej verzie dáva možnosť vďaka ešte teplejšiemu svetlu lepšie čeliť rozmarom počasia. V novom prevedení sa tiež zvýšil výkon, podarilo sa mierne znížiť hmotnosť a rozmery a široký popruh s osvedčeným systémom uťahovania pomocou kolieska je teraz v ponuke v troch farebných prevedeniach. Držiak tejto verzie je už vybavený výrezmi, aby sa popruh dal ľahko sňať a čelovka sa mohla jednoducho pomocou držiaka pripevniť na prilbu.

Jednotlivé svetelné režimy prihliadajú na rôzne situácie, najmä pri športe. Chladné svetlo hlavného reflektora je možné nastaviť na 130 lúmenov, čo zodpovedá nočnému behu na lesných cestách, 400 lúmenov sa hodí do zložitejšieho terénu a na zbehy zo svahu, a vysoký režim 1600 lúmenov pomôže ku krátkodobému zorientovaniu alebo posvieti v nebezpečnom teréne. Rovnaké stupne ponúka aj sekundárny reflektor, avšak jeho maximum je 800 lúmenov a dosvit 112 metrov. Ten skvele podporí bežcov za zhoršenej viditeľnosti v hmle či daždi. Oproti prvej verzii naviac poskytuje núdzové blikanie SOS.

Ako zdroj napájania slúži osvedčený Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh s rýchlym a pohodlným dobíjaním cez konektor USB-C priamo v čelovke. Kompletné nabitie prebehne do 3 hodín. Akumulátor sa dá tiež nahradiť dvomi jednorazovými batériami CR123A.

Telo čelovky Fenix HM65R-T V2.0 je vyrobené z magnéziovej zliatiny, ktorá je o tretinu ľahšia ako hliník. Konštrukcia pritom veľmi dobre znáša nárazy, jej odolnosť je testovaná z výšky 2 metrov. K jej vlastnostiam patrí aj vodotesnosť a prachotesnosť podľa štandardu IP68, čo znamená funkčnosť aj 2 metre pod hladinou po dobu 4 hodín.

Perforovaný popruh s reflexívnymi prvkami navyše osloví veľmi praktickým Sport Fit systémom, dá sa pohodlne a rýchlo uťahovať alebo povoľovať jednou rukou. Je zhruba o 1 centimeter širší, pevnejšie drží na hlave, čo má pre nočné preteky na exponovaných tratiach rovnaký význam ako svetelný výkon. Na popruhu je po novom umiestnená i užitočná píšťalka nielen pre krízové situácie.

Cennou výbavou svietidla je tiež elektronické uzamykanie ovládacích tlačidiel, aby nedošlo k samovoľnému zapnutiu a vybitiu vo vrecku či batožine, a pevný ozubený mechanizmus, ktorým je možné dvojicu reflektorov naklápať do potrebnej polohy. K čelovke je možné dokúpiť puzdro Fenix APB-20 alebo Fenix APB-30, ale taktiež napr. farebný svietiaci USB-C kábel. K ďalším dostupným doplnkom patria držiaky na prilbu ALG-03 a ALG-04, ktorými je možné čelovku pripevňovať na športové, pracovné aj taktické prilby. Vďaka tomu sa dajú využiť kvalitu tohto svietidla nielen pri trailoch a behu na lyžiach, ale aj napr. pri zjazdovom lyžovaní a cyklistike. Rovnako tak je čelovka vhodná aj na turistiku, kempovanie či lezenie.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Nabíjateľná čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 99,90€ s DPH.

Náhľadový obrázok - Nabíjateľná čelovka Fenix HM65R-T V2.0 je vítaným darom pre trailových bežcov aj všestranným univerzálom

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >